The Rug Gallery @ София Диша

_DSC1309

Галерията за ръчно тъкани килими The Rug Gallery се включва в програмата на традиционния фестивал за култура и изкуство София диша. Наред с многото рисунки, скулптури и инсталации, посетителите на културната проява ще имат възможност да разгледат за първи път някои от най-филигранните килими, които са част от уникалната по рода си галерия.

Истинските произведения на изкуството ще красят една от сцените на станалия вече традиция фест, който тази неделя, 24.08, запазва култовата улица Оборище за магията на музиката и танца.

На фона на ръчно изработени по старовековни традиции килими-уникати, създадени по дизайн на световно известни имена в килимарството, млади музиканти ще представят своите арт проекти на бохемската софийска улица.

Под звуците на суинг, поп, рок и класическа музика всички присъстващи ще могат да се докоснат до вълшебството на изтъканите от фина вълна, коприна и нишки коприва килими и да чуят любопитните истории, които те разказват.

Фестивалът „София диша“ е част от културния календар на Столична община и в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата 2019.

Заповядайте в неделя, 24.08. след 17ч.  на ул. Оборище 10!